Newsletter







Wyróżnienie

Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa w katalogu Gwiazdor
Żywność i żywienie w XXI wieku
Zaawansowane technologie - nowy projekt Drukuj Email

Żywność i żywienie w XXI wiekuInstytut Badań nad Przedsiębiorczością i Rozwojem Ekonomicznym przy SWSPiZ przystąpił do kolejnego foresightu. Tym razem wspólnie z radomskim Instytutem Technologii Eksploatacji - PIB realizowany będzie ogólnopolski projekt Zaawansowane technologie przemysłowe i ekologiczne dla zrównoważonego rozwoju kraju.

Więcej…
 
Posiedzenie Komitetu Społecznego i Zarządzającego Drukuj Email

Żywność i żywienie - Posiedzenie Komitetu społecznegoPierwsze posiedzenie Komitetu Społecznego i Zarządzającego projektu, które odbyło się 27.04.2009 w siedzibie S.M. Mlekpol w Mrągowie było okazją omówienia możliwości stworzenia płaszczyzny do przepływu idei, budowy konsensusu społecznego wśród kluczowych partnerów gospodarczych i badawczych zainteresowanych technologiami w zakresie produkcji żywności wysokiej jakości.

 

Więcej…
 
Spotkanie z dziennikarzami Drukuj Email

Żywność i żywienie - Spotkanie z dziennikarzamiBez informacji nie ma promocji. Z takiego założenia wyszli realizatorzy projektu i 9 kwietnia 2009 r. zorganizowali briefing dla dziennikarzy. Spotkanie było okazją do zaprezentowania najważniejszych celów i zdań, które stoją przed wykonawcami zadań foresightu żywieniowego oraz przedstawienia obecnego stanu przetwórstwa rolno-spożywczego. Ponieważ modyfikacja i suplementacja żywności budzi powszechnie wiele kontrowersji, to największe zainteresowanie wbudziła przyszłość żywności i jej bezpieczeństwo dla konsumentów.

 
Więcej artykułów…
<< Początek < Poprzedni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej > Ostatnie >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL