Konferencja Żywność i żywienie w XXI wieku |
|
|
|
30 kwietnia kończy się realizacja foresightu Żywność i żywienie w XXI wieku ? wizja rozwoju sektora spożywczego Polsce (POIG, działanie 1.1.). Prezentacja i omówienie wyników dwuletnich badań odbędzie się podczas konferencji końcowej, która zaplanowana jest na 28 kwietnia 2011 roku. Przedstawiciele nauki, otoczenia biznesu i przedsiębiorcy spotkają się także w celu przedyskutowania mechanizmów kształtowania polityki rozwoju polskiej nauki o żywieniu i żywności oraz wdrażania innowacyjnych technologii w polskich firmach.
Konferencja odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania w Warszawie, ul. Łucka 11. Osoby zainteresowane udziałem w konferencji, proszone są o kontakt z Działem Promocji EEDRI , +48 426642246
Program konferencji
11.00 - przywitanie uczestników konferencji
Referat wprowadzający:
Metoda foresight jako technika badań żywności i żywienia w XXI w. - Prof. E.Nebesny / Politechnika Łódzka
11.20 SESJA 1: Scenariusze rozwoju badań naukowych w zakresie technologii dla potrzeb przemysłu spożywczego Moderatorzy: prof. A.Babuchowski / Stałe Przedstawicielstwo Rzeczypospolitej Polskiej przy Unii Europejskiej (Wydział ds. Rolnictwa i Rybactwa)
Referat wprowadzający: prof. Lech Michalczuk / Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach
12.45 - Lunch
13.15 SESJA 2: Możliwości wdrożenia nowych technologii żywności i żywienia w polskiej gospodarce Moderatorzy: prof. Stanisław Zięba / Rada Gospodarki Żywnościowej Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Referat wprowadzający: prof. Anna Rogut / Instytut Badań nad Przedsiębiorczością i Rozwojem Ekonomicznym EEDRI przy SWSPiZ |