Konferencja Żywność i żywienie w XXI wieku Drukuj

30 kwietnia kończy się realizacja foresightu Żywność i żywienie w XXI wieku ? wizja rozwoju sektora spożywczego Polsce (POIG, działanie 1.1.). Prezentacja i omówienie wyników dwuletnich badań odbędzie się podczas konferencji końcowej, która zaplanowana jest na 28 kwietnia 2011 roku. Przedstawiciele nauki, otoczenia biznesu i przedsiębiorcy spotkają się także w celu przedyskutowania mechanizmów kształtowania polityki rozwoju polskiej nauki o żywieniu i żywności oraz wdrażania innowacyjnych technologii w polskich firmach.

Konferencja odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania w Warszawie, ul. Łucka 11.

Osoby zainteresowane udziałem w konferencji, proszone są o kontakt z Działem Promocji EEDRI , +48 426642246

Program konferencji

11.00 - przywitanie uczestników konferencji

Referat wprowadzający:

Metoda foresight jako technika badań żywności i żywienia w XXI w. -  Prof. E.Nebesny / Politechnika Łódzka

11.20
SESJA 1: Scenariusze rozwoju badań naukowych w zakresie technologii dla potrzeb przemysłu spożywczego
Moderatorzy: prof. A.Babuchowski / Stałe Przedstawicielstwo Rzeczypospolitej Polskiej przy Unii Europejskiej   (Wydział ds. Rolnictwa i Rybactwa)

Referat wprowadzający: prof. Lech Michalczuk / Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach

12.45 - Lunch

13.15
SESJA 2: Możliwości wdrożenia  nowych technologii żywności i żywienia w polskiej gospodarce
Moderatorzy: prof. Stanisław Zięba / Rada Gospodarki Żywnościowej Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Referat wprowadzający: prof. Anna Rogut / Instytut Badań nad Przedsiębiorczością i Rozwojem Ekonomicznym EEDRI przy SWSPiZ